Echaude De Carmaux

Fransız mutfağından dünyaya yayılan echaude, un, yumurta ve tuz ile hazırlanır. Tatlı bir şekilde sunulan echaude de carmaux yapımında, hamurlar ilk önce haşlanır, kuruduktan sonra ise fırında pişirilir. Fransa'nın Auvergne yöresinde çok ilgi gören tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, echaude de carmaux tarifi için detaylara geçebiliriz.
Fransız usulü gateau basque ve meyveli volovan tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Echaude De Carmaux Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 gr anason veya rezene
- 5 gr kabartma tozu
- 50 ml krema
- 35 gr şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 adet yumurta sarısı
Echaude De Carmaux Nasıl Yapılır?
- Un, kabartma tozu, anason, şeker ve tuz harmanlanır.
- Sıvılar bir kapta karıştırılır ve kuru karışımların içine eklenir. Hamur yoğurulur.
- Hamur 0,5 cm kalınlıpında açılır ve yuvarlaklar kesilir. Üçgen olacak şekilde zarf gibi hamurlar katlanır.
- Su kaynatılır ve kaynar suda hamurlar su yüzeyine çıkana kadar haşlanır.
- Fazla suları süzülerek fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- 190 derecede 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR