ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER DENİZ ÜRÜNLÜ BALIK DOLMASI

Deniz Ürünlü Balık Dolması

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz Ürünlü Balık Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 levrek
  • 30 gr karides
  • 20 gr iç midye
  • 20 gr istridye
  • 20 gr yengeç
  • 1 yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 rezene
  • Birkaç portakal dilimi
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz Ürünlü Balık Dolması Nasıl Yapılır?

  • Levreğin pullarını ve kemikli kısımlarını temizleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Midye, karides, yengeç ve istridye etlerini yıkayıp küçük küçük doğrayın.
  • Tavada 1 kaşık zeytinyağını ısıtıp sarımsağı soteleyin. Midye, karides, yengeç ve istridyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
  • Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve robotta püre halinde ezin.
  • Levreğin içini hazırladığınız deniz ürünlü içle doldurup üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp balık dolmasını iki taraflı kızartın ve  fırın kabına alın. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika  pişirip servis tabağına alın.
  • Rezeneyi temizleyip dilimleyin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Rezene ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  • Levrek dolmasını servis tabağına alıp rezeneli sos ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili nefis fırında levrek tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!