ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BRETAGNE USULÜ KREP

Bretagne Usulü Krep

Bretagne Usulü Krep

Fransa’nın Bretagne bölgesinin özellikle karabuğday unu oldukça meşhurdur. Genelde karabuğday ile krep hamuru yapar, içerisine jambon, peynir ya da elma, tarçın koyarak tüketirler. Tarifi denediğinizde bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için krep ve pankek tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bretagne Usulü Krep Tarifi İçin malzemeler

Hamur malzemesi:

  • 300 gr karabuğday unu 
  • 1 adet yumurta 
  • 700 ml süt 
  • 1 tutam tuz
  • Pişirmek için yağ 

İç malzeme için:

  • Jambon
  • Peynir 
  • 1 adet yumurta

Bretagne Usulü Krep Nasıl Yapılır?

  • Un elenir, tuz ve süt ile çırpılır. 
  • Yumurta eklenir. Karıştırılır
  • 1 saat hamur dolapta bekletilir. 
  • Krep tavasına yağ koyarak kepçe yardımı ile hamurları ekleyerek pişirilir. 
  • Arkalı önlü pişirilir.
  • Yumurta göz şeklinde kırılır, kalan iç malzeme eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!