Bretagne Usulü Krep

Bretagne Usulü Krep
03 Şubat 2023

Fransa’nın Bretagne bölgesinin özellikle karabuğday unu oldukça meşhurdur. Genelde karabuğday ile krep hamuru yapar, içerisine jambon, peynir ya da elma, tarçın koyarak tüketirler. Tarifi denediğinizde bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Kolay krep tarifine göz atmayı unutmayın.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bretagne Usulü Krep için

Malzemeler

Hamur malzemesi:

  • 300 gr karabuğday unu 
  • 1 adet yumurta 
  • 700 ml süt 
  • 1 tutam tuz
  • Pişirmek için yağ 

İç malzeme için:

  • Jambon
  • Peynir 
  • 1 adet yumurta
Bretagne Usulü Krep

Nasıl Yapılır

  1. Un elenir, tuz ve süt ile çırpılır. 
  2. Yumurta eklenir. Karıştırılır
  3. 1 saat hamur dolapta bekletilir. 
  4. Krep tavasına yağ koyarak kepçe yardımı ile hamurları ekleyerek pişirilir. 
  5. Arkalı önlü pişirilir.
  6. Yumurta göz şeklinde kırılır, kalan iç malzeme eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo