ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KREP

Krep

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok 'akıtma' ismiyle bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Ana malzemesi un ve yumurtadır. Krep yapımında genellikle yapışmaz tava kullanılır. Demir bakımından zengin olduğu için, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Krep nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa krep tarifini ve püf noktalarını gelin birlikte görelim:

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krep Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı un

Üzeri için

  • 100 g sütlü çikolata
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış badem
  • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık
  • 1 yemek kaşığı bal

Krep Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtayı geniş kaba kırın. Tuz ve şekeri ilave edip mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
    • Üzerine süt ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli tavayı çok az zeytinyağı ile yağlayın.
    • Isınan tavaya krep hamurundan yarım kepçe kadar döküp kepçenin tersi ile tavaya yayın. Üzeri göz göz oluncaya kadar pişirip ters çevirin.
    • Hazırladığınız kreplerin her iki tarafı da pişince servis tabağına alın. Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritip kreplerin üzerine sürün. Süslemek için kuruyemişleri yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kavurun. Bal ilave edip ocaktan alın. Kreplerinizi ballı kuruyemişlerle süsleyin.
    • Hazırladığınız krepleri, ev yapımı kayısı reçeli ile tatlandırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Krep Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlarken kullanacağınız tava oldukça önemlidir. Mümkünse yapışmaz yüzeyli tava ve plastik spatula kullanın.
  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Özellikle kullanacağınız yumurtaları önceden çıkartarak bir süre bekletin.
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın.
  • Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
  • Pişirme esnasında bir tarafın tamamen piştiğinden emin olun ve diğer tarafa çevirin. Aksi takdirde krepler dağılmaya başlayacaktır.

1 Porsiyon Krep Kaç Kaloridir?

Orta boyutlarda bir adet krep, yaklaşık 95 kaloridir. Üzerine ekleyeceğiniz malzemelere göre kalori değerinde değişiklikler görülebilir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

Siz de mutfağınızda deneyebileceğiniz pratik yemekler arıyorsanız, kahvaltılık sos tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!