ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KREP

Krep

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok 'akıtma' ismiyle bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Ana malzemesi un ve yumurtadır. Krep yapımında genellikle yapışmaz tava kullanılır. Krepleri belki de dünyada bu kadar popüler ve eğlenceli yapan şey, istediğiniz dolgu veya soslarla birlikte yiyebilme özelliği. Hatta kreplerle ilgili en güzelin şeyin içine konulan malzemelere göre istenirse sade istenirse karışık hale getirebilme özelliği olduğu yorumu yapılır. Yani tek bir tabakta çok yönlülük ve farklı lezzetlere sahip olabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa krep tarifini ve püf noktalarını gelin birlikte görelim:

Siz de mutfağınızda deneyebileceğiniz pratik yemekler arıyorsanız, kahvaltılık sos tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krep Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yapışmaması için sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 adet muz 
  • 2 yemek kaşığı çikolata sosu
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir fındık kreması
  • 2 adet çilek

Krep Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve unu bir kaba alarak mikser ile ya da çırpma teli ile karıştırın. 
  • Üzerine süt eklenerek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. 
  • Yapışmaz krep tavasına fırça yardımıyla az miktarda sıvıyağ sürün ve kepçe yardımı ile ısınan sıcak tavaya krep hamurlarını dökün. 
  • Arkalı ve önlü olmak üzere pişirin ve servis tabağına alın. 
  • Sürülebilir çikolatayı krebin içerisine sürün. 
  • Muzu dilimleyerek krep hamurunun içerisine dizin. 
  • Krebi katlayarak üzerine sos ve çilek koyarak servis edin. 
  • Afiyet olsun. 

Krep Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.
  • Tarife başlarken kullanacağınız tava oldukça önemlidir. Mümkünse yapışmaz yüzeyli tava ve plastik spatula kullanın.
  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Özellikle kullanacağınız yumurtaları önceden çıkartarak bir süre bekletin.
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın.
  • Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
  • Pişirme esnasında bir tarafın tamamen piştiğinden emin olun ve diğer tarafa çevirin. Aksi takdirde krepler dağılmaya başlayacaktır.

1 Porsiyon Krep Kaç Kaloridir?

  • Orta boyutlarda bir adet krep, yaklaşık 95 kaloridir. Üzerine ekleyeceğiniz malzemelere göre kalori değerinde değişiklikler görülebilir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!