ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KREP

> KREP
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krep tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı un

Üzeri için

  • 100 g sütlü çikolata
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış badem
  • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık
  • 1 yemek kaşığı bal
Krep Nasıl Yapılır

Yumurtayı geniş bir kaba kırın. Tuz ve şekeri ilave edip bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Süt ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az zeytinyağı ile yağlayın. Isınan tavaya krep hamurundan yarım kepçe kadar döküp kepçenin tersi ile tavaya yayın. Üzeri göz göz oluncaya kadar pişirip ters çevirin. Her iki tarafı da pişince bir servis tabağına alın. Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritip kreplerin üzerine sürün. Süslemek için kuruyemişleri yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kavurun. Bal ilave edip ocaktan alın. Kreplerinizi ballı kuruyemişlerle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.