Balık Pilaki

Balık Pilaki
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Balık Pilaki için

Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 1/2 maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Balık Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları temizleyip fileto çıkarın ve hafifçe tuzlayın.
  2. Daha sonra soğanı yarım parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve yarısını balığın altına dizin. Üzerine kalan soğan dilimlerini yerleştirin. Zeytinyağı ve tereyağını ekleyip kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Pişirmenin son 10 dakikasında dilimlenmiş limonu ilave edin.
  3. Piştikten sonra isterseniz ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo