ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER MOROCCAN EGG TAGİNE

Moroccan Egg Tagine

Maroccan egg tagine

Klasik kahvaltı tariflerininden sıkılanlar için Fas mutfağı'ndan egzotik bir tarif ile karşınızdayız. Hazırsanız pastırma, domates ve baharatlarla hazırlanan nefis moroccan egg tarifine geçebiliriz. Yemeğin genel lezzetine katkıda bulunan yumurtaları unutmayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Moroccan Egg Tagine Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 dilim pastırma
  • 1 adet soğan
  • ½ adet chili kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kırmızı biber 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 3 adet düğme mantar 
  • ½ çay kaşığı kimyon 
  • ½ çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • ½ çay kaşığı kişniş 
  • ½ çay kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı zerdeçal 
  • 300 gr doğranmış domates 
  • 5 adet yumurta

Moroccan Egg Tagine Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle malzemeler doğranarak başlanır. 
  • Pastırma küp küp doğranır, chili biber ince ince doğranır, kırmızı biber ince küpler halinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır ve mantarda dilimlenir.
  • Tavaya bir çay kaşığı yağ koyulur ve pastırmalar kızartılır. Kızartılan pastırma bir kaba alınır.
  • Aynı tavaya kalan zeytinyağı eklenir. Biberler ve soğan eklenerek yumuşayana kadar kavrulur. 
  • Yumuşadıklarında, mantar, tuz ve sarımsak eklenir. 
  • Pastırmalarda ve geri kalan baharatta tavaya alınarak kavrulur ve domates eklenerek kısık ateşte kapak kapalı 15 dakika arada karıştırarak pişirilir. 
  • Tavada yumurtalar için çukurlar açılır ve yumurtalar o bölgelere kırılır. Kapak kapalı pişirilir. Beyazı pişip sarısı akışkan olmalıdır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!