Ramen Noodle

Ramen, kökeni Çin'e dayanan ve Japon mutfağından dünyaya yayılan bir yemektir. Genellikle çorba olarak sunulan ramen, Uzak Doğu ülkelerinde sık sık tüketilir. Malzemelr hazırsa, Deniz Berdan’dan Japon mutfağına özgü çok hızlı ve çok kolay ramen noodle tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ramen Noodle Tarifi İçin malzemeler
- 2 paket ramen noodle (Kıvırcık olanlar)
- 500 g kıyma
- 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
- 4 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dark soya sos
- 2 yemek kaşığı beyaz şarap
- 2 yemek kaşığı istiridye sosu
- 2 yemek kaşığı Hoisin sosu
- 1 su bardağı su
- 200 g soya filizi
- 4-5 dal taze soğan (İnce doğranmış)
- Susam
Ramen Noodle Nasıl Yapılır?
- Soslar ile beyaz şarabı bir kasede karıştırın.
- Bir tavaya tereyağını alın ve soğan ile sarımsağı ilave ederek 1-2 dakika çevirin. Daha sonra kıymayı ekleyin ve pişene kadar 5-7 dakika kavurun. Hazırladığınız sos karışımını ilave edin ve karamelize olana kadar 1-2 dakika karıştırın.
- Tavaya noodle’ı ekleyin ve 1 dakika beklettikten sonra çevirin. Diğer yüzünü de 30 saniye bekletin ve karıştırın. (Noodle’ın pişme süresi markasına göre değişmektedir.) Son olarak soya filizini ekleyerek ocaktan alın.
- Taze soğan ve susam serperek sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR