ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ RAMEN NOODLE

Ramen Noodle

Ramen noodle

Ramen, kökeni Çin'e dayanan ve Japon mutfağından dünyaya yayılan bir yemektir. Genellikle çorba olarak sunulan ramen, Uzak Doğu ülkelerinde sık sık tüketilir. Malzemelr hazırsa, Deniz Berdan’dan Japon mutfağına özgü çok hızlı ve çok kolay ramen noodle tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ramen Noodle Tarifi İçin malzemeler

  • 2 paket  ramen noodle (Kıvırcık olanlar)
  • 500 g kıyma
  • 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı  dark soya sos
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap  
  • 2 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 2 yemek kaşığı  Hoisin sosu 
  • 1 su bardağı su 
  • 200 g soya filizi 
  • 4-5 dal taze soğan (İnce doğranmış)
  • Susam

Ramen Noodle Nasıl Yapılır?

  • Soslar ile beyaz şarabı bir kasede karıştırın.  
  • Bir tavaya tereyağını alın ve soğan ile sarımsağı ilave ederek 1-2 dakika çevirin. Daha sonra  kıymayı ekleyin ve pişene kadar 5-7 dakika  kavurun. Hazırladığınız sos karışımını ilave edin ve karamelize olana kadar 1-2 dakika karıştırın. 
  • Tavaya noodle’ı ekleyin ve 1 dakika beklettikten sonra çevirin. Diğer yüzünü de 30 saniye bekletin ve karıştırın. (Noodle’ın pişme süresi markasına göre değişmektedir.) Son olarak soya filizini ekleyerek ocaktan alın. 
  • Taze soğan ve susam serperek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!