ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER MAULTASCHEN

Maultaschen

Maultaschen

Maultaschen, Almanya'nın meşhur et dolgulu, hamurlu yemeğidir. 'Alman dumplingi' olarak da geçer. Genellikle dikdörtgen veya kare şeklinde sunulur. Lezzetli maulstachen tarifi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için elmalı dumpling tarifine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maultaschen Tarifi İçin malzemeler

  • 365 gr un
  • 3/4 çay kaşığı tuz 
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı su 
  • 3 dilim pastırma pişmiş ve doğranmış 
  • ½ soğan, doğranmış 
  • 1 diş sarımsak, doğranmış 
  • 20 gr galeta unu 
  • 140 gr ıspanak, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış 
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • ¼ çay kaşığı kekik
  • 220 gram kıyma 
  • 1 tutam karabiber
  • 1,5 litre su (et ya da tavuk suyu da olabilir)
  • Üzeri için; maydanoz ve frenk soğanı, doğranmış 

Maultaschen Nasıl Yapılır?

  • Hamur yapımı ile başlayalım, un, tuz, yumurta, yağ ve 3 yemek kaşığı suyu pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın. 
  • Hamuru 1 saat kadar dinlendirin. 
  • İç dolgusu için; pastırmaları pişirin ardından kenara alın, aynı tava da soğanları renk alana kadar soteleyin. 
  • Pastırma, soğan, sarımsak, galeta unu, ıspanak, 2 yemek kaşığı maydanoz, hardal, kekik, kıyma, yumurta tuzu iyice karıştırın. Macun kıvamına gelmeli.
  • Hamuru açın ve dikdörtgen parçalar kesin. İçerisine harç koyarak kenarlarını kapatın. Bu şekilde hamurun tamamını doldurun. 
  • Suyu kaynatın ve 15 – 20 dakika suda pişirin. 
  • Sıcak şekilde pişme suyu ile birlikte servis edin. 
  • Üzerine maydanoz ve frenk soğanı serpebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!