ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATA KREMALI PASTA

Çikolata Kremalı Pasta

Çikolatalı kremalı pasta

Evde kendi pastasını hazırlamak isteyenler için, Pervin İnan’dan oldukça pratik bir pasta tarifi ile karşınızdayız. Beyaz çikolata kreması ve pandispanya ile hazırlanan bu pastayı, küçük porsiyonlara bölebilir veya tek porsiyonda sunabilirsiniz. Pastanın lezzetini arttırmak için, vişne, çilek, muz gibi meyvelerden yararlanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, özel günlerde sunabileceğiniz çikolata kremalı pasta tarifine geçebiliriz.

Yaş pasta tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Kremalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Pasta kreması için:

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 50 g toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 500 ml süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 g beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya

Pandispanya için

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Çikolata Kremalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Pasta kreması için 5 yumurta sarısını küçük bir tencereye alın ve toz şekerin yarısını ilave ederek karıştırın. Nişasta ve vanilyayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Sütü başka bir tencereye alarak bir taşım kaynatın ve kalan toz şekeri ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra yumurta sarısının olduğu tenceredeki karışımın üzerine çok yavaş bir şekilde karıştırarak ekleyin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
  • Kaynama noktasına gelince altını kapatıp tereyağı ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Ilınma aşamasında üzerinin kabuk tutmaması için düzenli bir şekilde karıştırmaya devam edin. Soğuyunca sıkma torbasına alarak 2-3 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  • Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın ve yumurta beyazını tıraş köpüğü kıvamını alana kadar çırpın. Yumurtanın sarısını ise şeker ile bir başka kaba alın ve açık renk olana kadar çırpın.
  • Çırparken şekerin çabuk eriyebilmesi için sıcak suyu da ekleyin. Daha sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Son olarak yumurta akını ilave edin ve yumurta akını söndürmeden hafifçe karıştırın. Karışımı fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Pandispanya ılık hale gelince bir taban ve üst kat olacak şekilde kesin ve istediğiniz boyutta bir kalıba aktarın.
  • Alt katın üstüne soğuk kremayı sıkın ve üzerine üst katı yerleştirerek kalan krema ile şekil verin.
  • Bir süre buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya bağlı olarak gül yaprakları veya rende çikolata ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!