ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ FRAİSER

Fraiser

Fraiser (Strawberry Shortcake)

Yumuşak süngerimsi keki, keki ıslatan çilek sosu ve lezzetli kreması ile fraiser, dünya genelinde klasikleşmiş bir pastadır. 'Strawberry shortcake olarak da bilinen fraiser, çilek aromasının yoğun olduğu bir tatlıdır. Malzemeleriniz hazırsa fraiser tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif pasta tarifleri için amonyaklı pasta ve damat pastası tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fraiser Tarifi İçin malzemeler

Pandispanya için:

  • 50 gr tereyağı, eritilmiş
  • 4 adet yumurta
  • ½ çubuk vanilya ya da 5 gr şekerli vanilin
  • 125 gr toz şeker
  • 130 gr un 

Krema için:

  • 500 ml süt 
  • 5 gr vanilin
  • 3 adet yumurta 
  • 90 gr şeker 
  • 40 gr mısır nişastası
  • 180 gr tereyağı, yumuşak ve küp küp doğranmış 

Çilek sosu için:

  • 150 gr çilek 
  • 80 ml su 
  • 50 gr şeker 

Fraiser Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya yapımı ile başlayın. Tereyağını eritin, soğusun. 
  • Yumurta, şeker ve vanilya bir kapta kabarana kadar çırpılır. 
  • Un yavaşça eklenir. 
  • Tereyağı eklenerek, karıştırılır. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 
  • Krema yapımı için süt ve vanilya kaynatılır.
  • Yumurta, şeker ve nişasta ayrı bir yerde çırpılır ve yavaş yavaş kaynayan süt eklenerek çırpılır. Süzülerek geri ocağa alarak kıvam alana kadar pişirilir. 
  • Ocaktan aldıktan sonra çırparak soğutulur. Çırparken bir yandan yavaş yavaş küp tereyağları ekleyin ve dolapta soğutmaya bırakın.
  • Çilek sos için olan bütün malzemeler tencereye alınarak pişirilir. 5 dakika kaynatılır ve süzgeçten geçirilir. 
  • Birleştirmek için pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve çilek sosu alt katmana dökün, kenarlara çilekleri dizin ve kremayı ortasına sıkın. 
  • Üst pandispanyayı da koyarak süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!