ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER HAŞLANMIŞ YUMURTA

Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış Yumurta

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen yumurta, genellikle menemen ve sebzeli krep gibi tariflerle karşımıza çıkar. Kahvaltının yanı sıra pasta, kek, kurabiye, börek gibi hamur işi tariflerde sık sık yer verilen yumurta; haşlama, fırınlama, kızartma gibi farklı şekillerde pişirilebilir. 10 dakika da hazırlayıp sunabileceğiniz haşlama yumurta tarifi ile karşınızdayız. 'Yumurta haşlamakta ne var' dediğinizi duyar gibiyim. Yumurtayı haşlarken de bilinmesi gereken bazı noktalar var elbet. Malzemeleriniz hazırsa, tam kıvamında haşlama yumurta tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşlanmış Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Bir cezvenin içerisine su ekleyin ve içerisine yumurtaları ilave edin.
  • Kısık ateşte yaklaşık 8 dakika yumurtaları haşlayın.
  • Su kaynamaya başladığında yumurtaları ocaktan alın. Bir kasenin içerisine soğuk su ekleyin.
  • Kaynayan yumurtaları soğuk su kasesine koyun ve 2 dakika bekleyin. Ardından yumurtaların kabuklarını soyabilirsiniz.
  • Yumurta ile hazırlayabileceğiniz tarifler için, yumurtalı yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumurta Haşlama Süreleri

  • Rafadan Yumurta: Rafadan yumurta içi sıvı, dışı ise hafif pişirilmiş bir yumurta çeşididir. Rafadan yumurta yapmak için, su kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra yumurtaları ocaktan alın.
  • Kayısı Kıvamı: Yumurtanın kayısı kıvamında olmasını istiyorsanız, cezve içine su ve yumurtaları ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve yumurtaları soyun. Kayısı kıvamı yumurta beyazının pişmiş, içinin ise hafif sıvı kaldığı kıvama denir.
  • Tam Kıvamında Yumurta: Yumurtaların ne çok cıvık, ne de çok sert olmasını istemiyorsanız, su kaynadıktan 8 dakika sonra yumurtaları ocaktan alabilirsiniz.
  • Katı Yumurta: Yumurtaların içi ve dışının tamamen pişmesini istiyorsanız, su kaynadıktan 10 dakika sonra yumurtaları ocaktan alıp soyabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!