ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Zeytinyağlı bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemeler

  • 1 kg bakla 1 limonun suyu 3 soğan 1 dal taze sarımsak 8 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tozşeker 1.5 su bardağı sıcak su 5-6 dal dereotu Tuz

Zeytinyağlı bakla Nasıl Yapılır

 Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.