ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ SEBZELİ KUSKUS PİLAVI

Sebzeli Kuskus Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 50 gr margarin
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz 

Süsleme için:

  • 2 dolmalık biber
  • 2 domates
  • 3-4 dal maydanoz

Sebzeli Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı soyup iri iri doğrayın. Margarini tavada eritin. Soğan ve kuskusu ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
  • Sıcak et suyunu kuskusa ilave edin. Tuz serpip orta ateşte bir taşım kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp ateşten alın.
  • Dolmalık biberleri temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Domatesleri soyup dilimleyin. Maydanozu kıyın.
  • Biber ve domatesi bir tavada sote edin. Kuskusu servis tabağına alıp maydanoz, biber ve domates dilimleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!