Sebzeli Kuskus Pilavı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Sebzeli Kuskus Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sebzeli Kuskus Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 50 gr margarin
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz 

Süsleme için:

  • 2 dolmalık biber
  • 2 domates
  • 3-4 dal maydanoz
Sebzeli Kuskus Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı soyup iri iri doğrayın. Margarini tavada eritin. Soğan ve kuskusu ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
  2. Sıcak et suyunu kuskusa ilave edin. Tuz serpip orta ateşte bir taşım kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp ateşten alın.
  3. Dolmalık biberleri temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Domatesleri soyup dilimleyin. Maydanozu kıyın.
  4. Biber ve domatesi bir tavada sote edin. Kuskusu servis tabağına alıp maydanoz, biber ve domates dilimleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo