ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ MUHALLEBİLİ BÖREK

Muhallebili börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili börek tarifi için malzemeler

Hamur için:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz 

Muhallebi için:

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Muhallebili börek Nasıl Yapılır

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, sıvıyağ, bir tutam tuz ve sütü ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  • Kremayı hazırlamak için 125 gr tereyağını eritin. Un, nişasta ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
  • Beşamel sos halini alınca toz şeker ve 2 yumurtayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Parçaları un serpilmiş zemine alıp oklava ile ince yufkalar halinde açın.
  • Tereyağını eritin. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkaların üzerlerine ince bir kat halinde eritilmiş yağ sürerek 6 yufkayı üst üste dizin.
  • Hazırladığınız kremayı tepsideki yufkaların üzerine yayıp kalan yufkaları da yağlayarak üst üste dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  • Kahvaltı ve çay molaları için tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.