Muhallebili Börek

Muhallebili Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muhallebili Börek için

Malzemeler

Hamur için:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz 

Muhallebi için:

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
Muhallebili Börek

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, sıvıyağ, bir tutam tuz ve sütü ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  2. Kremayı hazırlamak için 125 gr tereyağını eritin. Un, nişasta ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Beşamel sos halini alınca toz şeker ve 2 yumurtayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  4. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Parçaları un serpilmiş zemine alıp oklava ile ince yufkalar halinde açın.
  5. Tereyağını eritin. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkaların üzerlerine ince bir kat halinde eritilmiş yağ sürerek 6 yufkayı üst üste dizin.
  6. Hazırladığınız kremayı tepsideki yufkaların üzerine yayıp kalan yufkaları da yağlayarak üst üste dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  8. Kahvaltı ve çay molaları için tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo