ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ GRİSSİNİ

Grissini

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Grissini Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 ml ılık su (Yaklaşık 1.5 su bardağı)
  • 15 gr maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı kepek unu
  • 2 çorba kaşığı haşhaş
  • 2 çorba kaşığı anason
  • 1 çorba kaşığı çörek otu

Grissini Nasıl Yapılır?

  • Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun.
  • Dördüncüsü ise sade olacak. Herbirini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 
  • Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin.
  • Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin.Ilınınca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!