ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ GRİSSİNİ

Grissini

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Grissini tarifi için malzemeler

  • 500 gr un 250 ml ılık su (Yaklaşık 1.5 su bardağı) 15 gr maya 1 kahve fincanı ılık su 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı kepek unu 2 çorba kaşığı haşhaş 2 çorba kaşığı anason 1 çorba kaşığı çöreotu

Grissini Nasıl Yapılır

Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.

Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun. Dördüncüsü ise sade olacak. Herbirini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 

Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin. Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin.Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.