ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ DOMATESLİ KANEPE

Domatesli Kanepe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Kanepe Tarifi İçin malzemeler

  • 1 baget ekmek
  • 4 büyük domates
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 4-5 kokteyl zeytin
  • 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı küp doğranmış konserve enginar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru kekik
  • Kuru nane
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 taze soğanın yeşil sapları

Domatesli Kanepe Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kesik yüzeyi alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Domatesleri ters çevirip tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı gezdirip 5 dakika daha pişirin.
  • Baget ekmeği verev dilimleyin. Ekmek dilimlerinin her iki yüzünü de yağlayıp ızgara teline dizin.
  • Fırında kızartın. Domatesleri ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
  • Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın. Zeytinleri dilimleyin.
  • Enginar, yeşil zeytin ve peyniri bir kapta harmanlayıp domateslerin içlerine paylaştırın.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz ve nane serpin. 10 dakika fırınlayın. Servis tabağına alıp kıyılmış yeşil soğanla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!