ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ EKMEK SALATASI

> TAHİNLİ EKMEK SALATASI
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli ekmek salatası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 çay bardağı tahin 1 çay bardağı su 1 limon suyu 4 diş sarımsak 1.5 kahve fincanı ceviz içi 2 çorba kaşığı zeytinyağı Birkaç maydanoz yaprağı Tuz
  • kırmızı tozbiber
  • kimyon
Tahinli ekmek salatası Nasıl Yapılır

Sarımsakları ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın. Kimyon, kırmızı tozbiber, 1 kahve fincanı ceviz içi, zeytinyağı ve tuzu ayrı bir kasede karıştırıp tahinli karışıma ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice çırpın.

Ekmek içini tahinli karışıma ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alarak kaşığın sırtı ile düzeltin. Maydanoz yaprağı ve kalan cevizle süsleyip servis yapın.


Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Bu salatayı hazırlayıp ağzı sıkıca kapanan bir kavanoza doldurun. Buzdolabında 10 gün muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.