ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ KIRMIZI ORMAN MEYVELERİ SOSU

Kırmızı Orman Meyveleri Sosu

Kırmızı orman meyveleri sosu

Sevgili Ekrem Çağatay’dan tatlı ve dondurmalar için harika bir sos tarifi ile karşınızdayız. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini ve frenk üzümü ile hazırlanan bu sos, tatlıların vazgeçilmezidir. İsteğe göre pankek tariflerini zenginleştirmek için de kullanılır. İsteğe göre çilek ve vişne ekleyerek daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.

Tatlı yapımında kullanılan çikolata sosu ve glaze parlak sos tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Orman Meyveleri Sosu Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g Frenk üzümü
  • 150 g ahududu
  • 150 g böğürtlen
  • 150 g yaban mersini
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı lime suyu

Kırmızı Orman Meyveleri Sosu Nasıl Yapılır?

  • Frenk üzümü hariç bütün meyveleri bir tencereye alın ve üzerine esmer şekeri ilave ederek 30 dakika süreyle bekletin.
  • Daha sonra lime suyunu ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bir çırpıcı yardımıyla meyveleri ezerek karıştırmaya devam edin.
  • Meyveler eriyip sos kıvamına geldiği zaman Frenk üzümünü ilave ederek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!