ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ HAVANDA PESTO SOS

Havanda Pesto Sos

Havanda pesto sos

Sevgili Ekrem Çağatay’dan makarna ve salatalar için şahane bir sos tarifi ile karşınızdayız. Kökeni İtalya'ya dayanan pesto sos, fesleğen, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanır. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan pesto sos, kavanozlarda muhafaza edilebilir. Malzemeler hazırsa, havanda pesto sos tarifi için detaylara geçebiliriz.

Klasik pesto sos ve rokalı pesto sos tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havanda Pesto Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g fesleğen yaprağı
  • 60 g parmesan peyniri (Rendelenmiş)
  • 20 g çam fıstığı
  • 40 g ceviz içi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış)

Havanda Pesto Sos Nasıl Yapılır?

  • Yağsız bir tavada ceviz içi ile çam fıstığını kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Sarımsak ve tuzu bir havana alarak kremamsı bir kıvam alana kadar ezin.
  • Fesleğen yapraklarını ilave ederek 5 dakika daha ezin. Ardından zeytinyağını ilave ederek ezmeye devam edin.
  • Son olarak parmesan peyniri, ceviz içi ile fıstığı ilave edin ve 5 dakika daha ezin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!