ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ PANCARLI FALAFEL VE TAHİN SOS

Pancarlı Falafel Ve Tahin Sos

Pancarlı falafel ve tahin sos

Beslenme Koçu Çılga Turan’dan tahin sos ile süslenen nefis bir falafel tarifimiz var. Falafel, Ortadoğu başta olmak üzere İsrail, Filistin ve Arap mutfağında sık sık tüketilen bir mezedir. Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak da sunulan falafeli, bu kez vegan menülerine uygun versiyonu ile sunuyoruz.

Alternatif olarak vegan kokoreç ve vegan tantuni tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Falafel Ve Tahin Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kutu konserve nohut (420 g)
  • 3 adet orta boy pancar
  • 12 g büyük diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Birkaç dal maydanoz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Yarım yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 2 yemek kaşığı glütensiz yulaf unu (veya farklı bir çeşit un)

Tahin sos için

  • Yarım su bardağı tahin
  • Çeyrek çay kaşığı deniz tuzu
  • Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • Çeyrek su bardağı ılık su

Pancarlı Falafel Ve Tahin Sos Nasıl Yapılır?

  • Fırını 190 derecede ısıtıp, bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Durulanmış ve suyu süzülmüş nohutları fırın tepsisine koyup, 10 dakika ya da hafif çatlayıp kuruyana kadar pişirin.
  • Mutfak robotunun kesme ya da doğrama aparatıyla pancarları doğrayarak bir kaseye alın. Ardından sarımsak ve maydanozu da mutfak robotunda küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Nohut, pancar ve diğer tüm malzemeleri, 20-30 saniye aşırı karıştırmamaya dikkat ederek mutfak robotunda çektirin.
  • Karışımı püre haline getirmemeye özen gösterin. Eğer karışım sulu kalırsa bir miktar yulaf unuyla katılaştırın.
  • Çok kuru olursa, bu kez de tahin veya limon suyuyla yumuşatın.
  • Falafel hamurlarından irice köfteler hazırlayıp, parmağınızla hafifçe bastırın. Büyük bir tavayı orta ya da orta-yüksek ateşte ısıtın.
  • İçine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip, aldığı kadar falafeli 3-4 dakika ya da altı kızarana kadar pişin.
  • Dikkatlice ters yüz edip, 2-3 dakika da diğer tarafını pişirin. Dilerseniz falafeli yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Daha gevrek bir doku için fırçayla üzerinde yağ gezdirin. 20-30 dakika veya dışı gevrek olana kadar 200 derecede normal ya da 180 derecede fan ayarında pişirin.
  • İlk 15 dakikadan sonra falafelleri ters yüz edin. Tahin, tuz ve sarımsağı karıştırıp, kremsi bir sos elde edene kadar çırpın.
  • Çırptıkça azar azar su ekleyin. Sosu hazırladıktan sonra pişen falafellerin üzerine dökerek, servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!