Vegan Kokoreç

Vegan Kokoreç
20 Şubat 2024

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz vegan kokoreç tarifi.

Alternatif olarak vegan tantuni ve vegan karnıyarık tarifini deneyebilir, lezzetli tarifler için mantarlı tarifler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Vegan Kokoreç için

Malzemeler

  • 1 kg istiridye mantarı
  • Ekmek
  • 5 adet domates
  • 10 adet sivri biber
  • 5 adet kapya biber
  • Zeytinyağ, tuz, kimyon, toz kırmızı biber, kekik, pul biber ve karabiber
Vegan Kokoreç

Nasıl Yapılır

  1. Tüm sebzeleri bol suyla güzelce yıkayın ve küp küp olacak şekilde doğrayın.
  2. Daha sonra çiğ olan istiridye mantarını, zeytinyağı ve az su ile önce yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  3. Mantarlar suyunu çektiğinde ocağı kısık ateşe alın ve tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun.
  4. Doğradığınız yeşil biber ve kapya biberleri wok tavada zeytinyağıyla birlikte kavurun.
  5. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyerek pişirme işlemine devam edin. Pişen karışımı mantarların üzerine ekleyin.
  6. Mantarlı karışıma sevdiğiniz baharatları ekleyerek tüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Karışım piştikten sonra üzerine kekik ekleyin ve karıştırarak altını kapatın. (Pişme esnasında kekik koymayın.)
  8. Yarım ekmeği kenardan keserek tost makinesinde ısıtın.
  9. Ekmeğin içine vegan kokoreçi koyarak üzerine pul biber, kekik, zeytinyağı ve kimyon ekleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo