ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ FIRINDA HAMSİ DOLMASI

Fırında Hamsi Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Hamsi Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr hamsi
  • 3-4 dal maydanoz
  • 100 gr çekilmiş ceviz içi
  • 100 gr galeta unu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 7 defne yaprağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Fırında Hamsi Dolması Nasıl Yapılır?

Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz. Her ikisinin de 100 gramında 96 kalori ve 0.85 gram Omega 3 bulunuyor.

  • Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
  • Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin.
  • Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Toz şekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin.
  • Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 

Dilerseniz, Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!