ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ ORMAN MEYVELİ, BADEMLİ VE YULAFLI SÜTLAÇ

Orman Meyveli, Bademli Ve Yulaflı Sütlaç

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Orman Meyveli, Bademli Ve Yulaflı Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 600 ml süt
  • 2 çorba kaşığı toz badem
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 8~10 adet kıyılmış badem
  • 1 çorba kaşığı yulaf
  • 1 çorba kaşığı Komili Organik Sızma Zeytinyağı

Üzeri için

  • Yabanmersini
  • Ahududu

Orman Meyveli, Bademli Ve Yulaflı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Ufak bir tencereye süt ve pirinci alarak kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynama noktasına gelince ocağın altını kısın. Aralıklı olarak karıştırarak 20 dakika pişirdikten sonra toz bademi ve vanilya özütünü ilave edin. Birkaç kez daha karıştırarak 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Komili Organik Sızma Zeytinyağı’nı bir tavada ısıtıp yulafı ve bademi ekleyin. Hafif renk alana kadar kavurup ocaktan alın. Sütlacı henüz ılıkken kaselere paylaştırın. Üzerine kavrulmuş yulaf ve bademden serpiştirip yabanmersini ve ahududu ekleyerek servis edin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!