Kuru Barbunya Yemeği

Baklagillerin vazgeçilmezlerinden, ilkbaharda genellikle zeytinyağlı barbunya ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz lezzeti, kuru barbunya ile her mevsim tadabiliriz. Malzemeleriniz hazırsa yemeğin detayları aşağıda.
Barbunya köftesi ve fırında barbunya tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kuru Barbunya Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı kuru barbunya
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Kuru Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?
- Barbunya 12 saat önceden ılık bir suda bırakılır.
- Tencereye yağ alınır ve ısındığında soğan ile sarımsak kavrulmaya başlanır.
- Patatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
- Rengi değişen soğanlara salçalar eklenerek kokuş çıkana kadar kavrulur.
- Patates ve barbunya eklenerek harmanlanır.
- Tencere içerisindeki malzemelerin yarısına gelecek kadar su ve bir miktar tuz eklenerek pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR