ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER FIRINDA BARBUNYA

Fırında barbunya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında barbunya tarifi için malzemeler

  • 500 gr barbunya
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 sosis
  • Tarçın
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Maydanoz

Fırında barbunya Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Barbunyaları ayıklayıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Şeker ve salçaları ekleyip kavurun. Sıcak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca baharatları, sirkeyi ve barbunyaları ekleyin ve fırın kabına aktarın. Sosisleri 3 cm kalınlığında doğrayıp ekleyin ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.