ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ BARBUNYA KÖFTESİ

Barbunya Köftesi

Barbunya fasulyesi baklagiller familyasından bir bitkidir. Pembe beyaz dış kabuğu ve beyaz ağırlıklı taneleri ile alışılagelmiş fasulye türlerinden ayrılır. Genellikle zeytinyağlısı yapılan barbunyanın kuşbaşı etli sıcak yemeği de bazı yörelerde yapılmaktadır. Zeytinyağlı barbunya Türk mutfağının en önemli mezelerinden biri olarak kabul edilir.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Barbunya Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr barbunya
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • Galeta unu
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Barbunya Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın.
  • Barbunyayı mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Ellerinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.

Dilerseniz, patates köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!