ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TERBİYELİ GERDAN ÇORBASI

Terbiyeli Gerdan Çorbası

Terbiyeli gerdan çorbası

Gerdan çorbası; koyun, kuzu ve dana etinin gerdan bölümünden yapılan bir çorba çeşididir. Özellikle Trakya mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Gerdan çorbası yapımında defne yaprağı, soğan, koyun gerdan ve maydanoz kullanılır. Hazırlanan çorbanın üzerine terbiyesi de ilave edilir. Terbiyeli gerdan çorbası nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz. 

Okuyucularımız tarafından çok beğenilen çorba tarifleri; Gazpaçho çorbası, tutmaç çorbası, işkembe çorbası, beyran çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Gerdan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet gerdan (Koyun veya dana) 
  • 1 adet soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 2 l su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyeli Gerdan Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Gerdanı yıkayıp tencereye alın. Kabuğu soyulmuş bütün soğan, defne yaprağı ve tane karabiberi ekleyin.
  • Suyu ilave edip 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alın. Gerdanın etini kemiklerinden ayırıp didikleyin. 
  • Patates ve havucu küçük küpler şeklinde doğrayın. Gerdanı haşladığınız suyu süzün.
  • Suyu tencereye alıp tekrar ısıtın. Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 20 dakika pişirin. 
  • Yumurta sarısını limon suyuyla bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılık hale getirin.
  • Tekrar tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Gerdan eti ve kıyılmış maydanozu ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Terbiyeli Gerdan Çorbası Kaç Kalori?

  • Terbiyeli gerdan çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 330 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!