ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ NOHUTLU HAVUÇ ÇORBASI

Nohutlu havuç çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu havuç çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 gr havuç
  • 2 pırasa
  • 2 çorba kaşığı tarhana
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr tavuk kıyması
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 7 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Birkaç nane yaprağı
  • Tuz
  • 1 çay bardağı file badem

Nohutlu havuç çorbası Nasıl Yapılır


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içini ılık suyla hafifçe ıslatıp ufalayın. Ekmek içi, köfte baharı ve 1 tutam tuzu kıymaya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri 1 su bardağı kaynar tavuk suyunda 5 dakika haşlayın.

Havuçları temizleyip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Püre halinde ezin. Pırasaları temizleyip incecik doğrayın. Tarhanayı 1 kahve fincanı suda iyice eritin.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp pırasayı soteleyin. Havuç püresi, nohut, tarhana ve  kalan tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı yarı açık olarak 25 dakika pişirin. Zerdeçalı serpip karıştırın. Köfteleri çorbaya ilave edin. Nane ve bademle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.