ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ GÜVEÇTE TAZE FASULYE

Güveçte taze fasulye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte taze fasulye tarifi için malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 750 gr kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıcak su
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Güveçte taze fasulye Nasıl Yapılır

Soğanı piyazlık doğrayın. Kırmızı ve sivri biberi jülyen doğrayın. Sarımsakları dörde bölün. Ayçiçeği yağını güveçte ısıtın. Kuzu etlerini ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip 1 dakika pişirin. Daha sonra kırmızı ve sivri biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Ayıklayıp yarıya böldüğünüz taze fasulyeleri ekledikten sonra birkaç dakika daha soteleyin. Doğranmış domatesleri ve 1 çay bardağı sıcak suda erittiğiniz biber salçasını, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. 7-8 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Daha sonra önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kapağı kapalı olarak taze fasulye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.