ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BORSCH (BORŞ) ÇORBASI

Borsch (Borş) Çorbası

Borsch (Borş) Çorbası

Kış aylarının gelmesiyle beraber özellikle Rus ve Ukrayna mutfağının lezzetleri arasında yer alan sebze ağırlıklı Borsch (Borş) Çorbası tarifi merak edilenler tarifler arasına girdi. Rengini pancardan alan Borsch (Borş) çorbası Doğu Avrupa ülkelerinde sık sık rastlanan tarifler arasında. Besleyici malzemelerle dolu olan bu lezzetli ve sağlıklı kış çorbası, öğle yemeği veya akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Isıtıca ve besleyici olan çorbayı Vegan tarif için adapte etmek de mümkün. Pancardan gelen lezzetle beraber Borş Çorbası dereotu serpilerek zenginleştirilir. Peki, Borsch (Borş) çorbası nasıl yapılır? İşte Elele için 2021 trendlerini anlatan Şef Elif Edes Tapan'ın tarifiyle Borsch (Borş) çorbası:

Alternatif olarak imaret çorbası ve dovga çorbası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Borsch (Borş) Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet orta boy pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1/2 küçük lahana
  • 1/2 lt su
  • 1/2 lt et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz + karabiber
  • 1 yemek kaşığı krema
  • Dereotu

Borsch (Borş) Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Patates, havuç ve 3 adet pancar soyulur, rendelenir. Diğer pancar soyulur ve küp şeklinde doğranır.
  • Ardından, soğan ve lahana kıyılır. Rendelenmiş pancar, patates ve havuç, bir tutam tuz ile 1/2 litre suya konduktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
  • Soğan tereyağında sotelenir. Et suyu, soğan ve lahana pişen sebzelere ilave edilir.
  • Kapağı açık olarak, kısık ateşte 10 - 15 dakika pişirilir. Sirke ilave edilir.
  • Küp pancarlar çorbanın üzerine serpiştirmek için ayrıca haşlanır. Çorba piştiğinde olduğu gibi bırakılabilir veya robottan geçirebilirsiniz.
  • Borsch çorbasın üzerine en son küp pancarlar, 1 tatlı kaşığı krema ve dereotu ilave edilir. Arzu edilirse çavdar ekmeği krutonları ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!