ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ DOVGA ÇORBASI

Dovga Çorbası

Dovga Çorbası

Dovga çorbası, Azerbaycan mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Yapımında yoğurt, pirinç, nohut ve sebzeler kullanılır. Genellikle mevsimin en taze pazı, maydanoz, nane gibi sebzelerine yer verilir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan usulü dovga çorbası yapımına geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek isteyenler için yuvalama çorbası, wonton çorbası ve tortilla çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dovga Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet pazı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet taze kişniş
  • 80 gram pirinç
  • 125 gram nohut (haşlanmış)
  • Yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Dovga Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tencere içerisine pirinç, su ve pazı saplarını ekleyerek kaynatın.
  • Pirinç ve pazı sapları pişmeye başladığında içerisine pazıları da ekleyin ve karıştırın.
  • Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.
  • Üzerine sıcak su ilavesi yaptıktan sonra nohut ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
  • Bir kasenin içerisinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
  • Üzerine çorbadan bir kepçe alarak ekleyin ve yoğurtlu karışımı ılıtın.
  • Ardından bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  • Çorbayı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!