Dovga Çorbası

Dovga çorbası, Azerbaycan mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Yapımında yoğurt, pirinç, nohut ve sebzeler kullanılır. Genellikle mevsimin en taze pazı, maydanoz, nane gibi sebzelerine yer verilir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan usulü dovga çorbası yapımına geçebiliriz.
Farklı tatlar denemek isteyenler için yuvalama çorbası, wonton çorbası ve tortilla çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Dovga Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 demet pazı
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet nane
- Yarım demet taze kişniş
- 80 gram pirinç
- 125 gram nohut (haşlanmış)
- Yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Dovga Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tencere içerisine pirinç, su ve pazı saplarını ekleyerek kaynatın.
- Pirinç ve pazı sapları pişmeye başladığında içerisine pazıları da ekleyin ve karıştırın.
- Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.
- Üzerine sıcak su ilavesi yaptıktan sonra nohut ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
- Bir kasenin içerisinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
- Üzerine çorbadan bir kepçe alarak ekleyin ve yoğurtlu karışımı ılıtın.
- Ardından bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Çorbayı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR