ANASAYFA PÜF NOKTASI ENGİNAR

ENGİNAR

Enginar


Taze enginarın sap kısmını yarım parmak kalacak şekilde kesin. Enginarın varsa kuruyan dış yapraklarını koparıp atın.



Bıçakla enginarın sapından yukarıya doğru kesin. Kesme işlemini sadece dış kabuğunu kesecek şekilde yapın.



Bu işlem için keskin bir bıçak kullanın. Enginarın yapraklarının uç kısımları kesilecek şekilde enine ikiye kesin.



Enginarın içindeki tüylü bölümü kaşık yardımı ile temizleyerek çıkarın. Enginarın kararmaması için bu işlemi hızlıca yapın.



Enginarı temizlediğiniz andan itibaren hava ile temas ettiği için kararacaktır. Kararmaması için hemen limon ile ovmayı ihmal etmeyin.



Taze enginarı temizledikten sonra isteğe göre ister pirinçli dolma yapabilir, isterseniz sadece bu şekilde haşlayıp sosla yiyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!