ANASAYFA PÜF NOKTASI BİSKÜVİLER

BİSKÜVİLER

Bisküviler

Peki, ellerinizle hazırladığınız bisküvilerinizin tazeliğini uzun süre korumak için nelere dikkat etmelisiniz?

Lezzetli bisküviler pişirmeniz için dikkat etmeniz gereken noktalardan bazılarını şöyle sayabiliriz:
• Bisküvi hamuru kurabiye veya poğaça hamurundan farklı olduğu için yaparken tarifin verildiği ölçüye sadık kalmaya özen göstermelisiniz.
• Un, kabartma tozu gibi katı malzemeleri mutlaka eleyerek kullanmalısınız.
• Bisküvilerinizin pişerken yayılmamasını istiyorsanız, fırın tepsisine aldığınız bisküvilerinizi 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra sıcak fırında pişirmelisiniz.
• Bisküvilerinizi yağlı kağıt üzerinde pişirirseniz fırından kırmadan çıkarmanız daha kolay olur.
• Artan bisküvi hamurlarınızı dondurucuda saklayabilir, misafiriniz geldiğinde hemen çıkarıp taze bisküviler hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız bisküvileri ilk gün ki tazeliğinde saklamanız için işte size birkaç
püf noktası:
• Cam bir kavanoza alarak ağzını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
• Saklama kavanozunun içine bir yemek kaşığı pirinç ya da bir iki kesme şeker koymak bisküvilerinizin nemlenmesini önler ve daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
• Tüm bu yöntemleri uygulamanıza rağmen bisküvileriniz yine yumuşadıysa bir kese kağıdına koyup ağzını kapatın. Üzerine biraz su serperek fırında 15-20 dakika bekletirseniz eski tazeliklerine kavuşacaklardır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.