ANASAYFA MUTFAK OKULU ŞİVEYDİZ

ŞİVEYDİZ

Şiveydiz

Gerekli malzeme
Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gr kuzu kuşbaşı
500 gr ayıklanmış taze sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Sıcak su
Üzeri için
Nane


 
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Kuzu etini ekleyip kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.


Taze sarımsakların beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin.


Haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin.


Güneydoğu mutfağına özgü yemek malzemeleri satan yerlerden bulacağınız tuzlu yoğurdu bir kaba alın. Yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyunu kullanarak ılındırın.


Karışımı azar azar tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın. Üzerine nane serpip 15 dakika bekletin. Servis yapın.


Şiveydizi taze soğan ve kuru sarımsakla da hazırlayabilirsiniz. Taze soğanların beyaz kısımlarını 3 santimlik parçalar şeklinde kesin. Kuru sarımsakları incecik doğrayıp taze soğanlarla birlikte eklerseniz daha farklı bir aromaya sahip lezzetli bir yemek hazırlamış olursunuz.

 





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.