ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ EKŞİLİ ÇORBA

EKŞİLİ ÇORBA

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşili çorba tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı dövme buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • Sıcak su
  • 500 gr semizotu veya ıspanak
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
Ekşili çorba Nasıl Yapılır

Mercimek, dövme buğday ve nohudu bol suyla yıkayıp haşlayın. Semizotu ve ıspanağı yıkayıp suyunu süzün. Bakliyatı tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bir taşım pişirip iri parçalar şeklinde doğranmış semizotu veya ıspanağı ekleyin. Sebze hafif piştiğinde kıyılmış sarımsak, sumak ekşisi ve tuzu ekleyin. Tereyağını tavada eritip kırmızı toz biber ve naneyi ekleyin. Baharatlı tereyağını ekleyip servis yapın.

Geleneksel Akdeniz beslenme sistemi, sebze yemekleri, süt ürünleriyle yapılmış lezzetler ve zeytinyağı üzerine kuruludur.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!