ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ EKŞİLİ ÇORBA

Ekşili Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

12 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşili Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı dövme buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • Sıcak su
  • 500 gr semizotu veya ıspanak
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Nane

Ekşili Çorba Nasıl Yapılır?

Mercimek, dövme buğday ve nohudu bol suyla yıkayıp haşlayın. Semizotu ve ıspanağı yıkayıp suyunu süzün. Bakliyatı tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bir taşım pişirip iri parçalar şeklinde doğranmış semizotu veya ıspanağı ekleyin. Sebze hafif piştiğinde kıyılmış sarımsak, sumak ekşisi ve tuzu ekleyin. Tereyağını tavada eritip kırmızı toz biber ve naneyi ekleyin. Baharatlı tereyağını ekleyip servis yapın.

Geleneksel Akdeniz beslenme sistemi, sebze yemekleri, süt ürünleriyle yapılmış lezzetler ve zeytinyağı üzerine kuruludur.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!