ANASAYFA MUTFAK OKULU PATATESLİ SOSİSLİ TART

MUTFAK OKULU

Patatesli sosisli tart

Malzemeler
Hamuru için

2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
150 g soğuk tereyağı
2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
Dolgusu için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
2 orta boy patates
1 su bardağı doğranmış sosis
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
Taze biberiye


  
Tereyağını küçük parçalar şeklinde kesin. Büyük bir cam kaseye alın. Un, yumurta sarısı, kıyılmış kekik ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin.

   
Patateslerin kabuğunu soyup küp doğrayın. Sarımsakların kabuğunu soyup ezin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Patates ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Patatesler hafif yumuşamaya başlayınca kremayı ekleyip pişirmeye devam edin. Krema kaynadıktan sonra tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosis ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

       
Dinlenmiş olan tart hamurunu açın. İçi yağlanmış tart kalıbının içine hamuru yayın. Elinizle bastırarak kalıba yerleştirin. Kenarlarda kalan fazlalıkları merdane yardımıyla kalıbın üzerinden geçerek kesin. Hamurun yüzeyini çatalla delin. Ilınmış harcı tart hamurunun üzerine yayın. Tartı, önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin. Patateslerin üzerine kalan sosisleri ve rende kaşarı serpin. Sosisler kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılınana kadar kalıbın içinde bekletin. Taze biberiye ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!