ANASAYFA MUTFAK OKULU BADEMLİ DOMATES SOSU

BADEMLİ DOMATES SOSU

Bademli domates sosu

Bademli domates sosu
250 gr kurutulmuş domates
4 diş sarımsak
100 gr ince çekilmiş badem
50 gr tulum peyniri (ufalanmış)
1 su bardağı zeytinyağı
kekik




Güneşte kurutulmuş 250 gr domatesi suyla yıkadıktan sonra sıcak suda yumuşayana kadar bekletin. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzün.




Domatesleri havana alıp tokmakla iyice ezin. 4 diş sarımsağın kabuğunu soyup ilave edin. 100 gr ince çekilmiş bademi ekleyin. Ezme işlemine devam edin.




Badem, sarımsak ve domatesler iyice özleştikten sonra dilerseniz ev yapımı biber sosu ekleyip ezme işlemine devam edin.




Sıra dilediğiniz bir peynir çeşidi ve zeytinyağını eklemeye geldi. Biz bu tarifte tulum peyniri kullanmayı tercih ettik. 50 gr ufalanmış tulum peynirini ekleyin. 1 su bardağı zeytinyağını azar azar ilave ederek tokmakla ezmeye devam edin.




Aromatik taze bir ot çeşidi veya baharat ekleyerek işleme son verin. Biz kurutulmuş kekik kullanmayı tercih ettik.





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.