Yenibaharlı Tarifler: Yenibaharla Yapılan 4 Nefis Yemek

Yenibaharla hangi yemekler yapılır? Yenibahar hangi yemeklerde kullanılır? İşte, yenibaharla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 4 farklı tarif:
Yenibaharlı Tarifler: Yenibaharla Yapılan 4 Nefis Yemek
12 Ocak 2021, 15:24

Yenibahar, dünyanın birçok sıcak ülkesinde yetiştirilen bir bitkidir. Jamaika biberi ve pimenta isimleriyle de bilinen yenibahar, Orta Amerika ve Güney Meksika'da yaygın olarak bulunur. İltihabı azaltma özelliği ile bilinen yenibahar, vücutta oluşan bazı ağrıların azalmasında da etkilidir. Yenibaharın içeriğindeki bileşenler sindirimin kolaylaşmasına ve midenin rahatlamasına yardımcı olur. A ve C vitamini bakımından zengin olan yenibahar, antioksidan özelliği gösterir. Diş ve diş eti sağlığını korur. Yenibaharın faydalarından bahsettik. Peki, yenibaharı hangi yemeklerde kullanabiliriz? İşte, yenibaharla yapabileceğiniz 4 farklı yemek:


  1. Kuruyemişli ve Yenibaharlı Çörek


Yenibaharı, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı gibi meyvelerle birleştirerek nefis bir çörek hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız çörekleri limonlu şeker karışımıyla tatlandırmayı unutmayın.


  1. Yenibaharlı ve Mantarlı Omlet


Yenibahar, yumurtalı tariflere çok yakışan bir bitkidir. Dilimlenmiş mantar ve yenibahar ile hazırlayabileceğiniz bu omleti, rulo şeklinde sararak servis edebilirsiniz.


  1. Yenibaharlı ve Limonlu Hindi Kebap


Hindi but ve hindi göğüs ile nefis bir kebap hazırlamaya ne dersiniz? Limon kabuğu ile zenginleştirilen hindi kebabı, kebap şişlerine geçirerek tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz.


  1. Kıymalı Pratik Tartölet


Kıyma, fıstık, domates püresi ve yenibahar ile hazırlanan tartölet, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Hazır yufka ile yapılan kıymalı tartölet, maydanozlu yoğurt ile birlikte servis edilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Sağlıklı fast food tarifleri
  2. Köfteli yemekler
  3. Susam ve çörek otlu tarifler
  4. Garnitür tarifleri
  5. Aromatik tatlar
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo