ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ YENİBAHARLI VE LİMONLU HİNDİ KEBAP

Yenibaharlı Ve Limonlu Hindi Kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

18 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yenibaharlı Ve Limonlu Hindi Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr hindi but
  • 300 gr hindi göğüs
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yenibaharlı Ve Limonlu Hindi Kebap Nasıl Yapılır?

Hindi etlerini kıyma haline getirin. Derin bir kaseye hindi kıyma, rendelediğiniz soğan ve sarımsak, minik doğradığınız kırmızı ve sivri biberleri, ince doğradığınız maydanoz, limon kabuğu, limon suyu, yenibahar, galeta unu, tuz ve kalan baharatları ekleyip iyice yoğurun. Kebap şişlerine geçirip yağsız tava veya ızgarada pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!