ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURUYEMİŞLİ VE YENİBAHARLI ÇÖREK

Kuruyemişli ve yenibaharlı çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruyemişli ve yenibaharlı çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 paket (10 gr) insant maya
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 230 ml ılık süt

İç harcı için

  • 150 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru üzüm
  • 150 gr kuru incir
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 limonun suyu
  • 200 gr pudra şekeri

Kuruyemişli ve yenibaharlı çörek Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Derin bir kasede tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, ceviz, üzüm, şeker, yenibahar ve tarçını karıştırın. Hamurun üzerine az un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını sürüp meyveli malzemeyi serpin. Rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen kalıbın tabanına tereyağı sürün. Çörek hamurunu dilimleyip yan yana olacak şekilde kalıba dizin. 20 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sos için limon suyu, su ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz çöreklerin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.