Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14796 Tarif
Çocuk
377 Tarif
Çorba
1360 Tarif
Diyet
4429 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2456 Tarif
Hafif Yemekler
60 Tarif
İçecek
1436 Tarif
Pratik Yemek
6248 Tarif
Salata ve Meze
1414 Tarif
Sos
489 Tarif
Tatlı
9572 Tarif
Yöresel
2030 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Patatesli Çörek
Anasayfa
Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Mercimekli Borani Tarifi
Peynirli Ev Poğaçası
Yağ Çekmeyen Sigara Böreği Tarifi
Tarak Tatlısı Tarifi
Yumurtasız Krep Tarifi
Bebek Bisküvisiyle Yapabileceğiniz 10 Kolay Tarif
Kaldirik Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Her Gün İçsem Sıkılmam Dediğiniz 10 Yaz İçeceği
Orkide Bakımı Püf Noktaları
Közlenmiş Patlıcan Salatası Yapmanın Püf Noktaları
Yazın Yenebilecek 10 Pratik Soğuk Tatlı
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek için
Malzemeler
500 gr un
1 paket (10 gr) insant maya
1 yumurta
50 ml eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı toz şeker
230 ml ılık süt
İç harcı için
150 gr kuru kayısı
100 gr kuru üzüm
150 gr kuru incir
100 gr iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 yemek kaşığı su
1 limonun suyu
200 gr pudra şekeri
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek
Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Derin bir kasede tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, ceviz, üzüm, şeker, yenibahar ve tarçını karıştırın.
Hamurun üzerine az un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını sürüp meyveli malzemeyi serpin.
Rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen kalıbın tabanına tereyağı sürün. Çörek hamurunu dilimleyip yan yana olacak şekilde kalıba dizin.
20 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sos için limon suyu, su ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz çöreklerin üzerine gezdirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Çörek Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
15 Dakika
Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır
Selinhdr
Kuruyemişli Tarifler
20 Dakika
Karamelize Tarçınlı Badem
Selinhdr
Kuruyemişli Tarifler
50 Dakika
Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz
Kuruyemişli Tarifler
20 Dakika
Azeri Usulü Levengi
Kuruyemişli Tarifler
15 Dakika
Ceviz Sirkesi
Kuruyemişli Tarifler
45 Dakika
Çiğ Badem Püresi
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.