ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURUYEMİŞLİ VE YENİBAHARLI ÇÖREK

Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 paket (10 gr) insant maya
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 230 ml ılık süt

İç harcı için

  • 150 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru üzüm
  • 150 gr kuru incir
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 limonun suyu
  • 200 gr pudra şekeri

Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Derin bir kasede tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, ceviz, üzüm, şeker, yenibahar ve tarçını karıştırın.
  • Hamurun üzerine az un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını sürüp meyveli malzemeyi serpin.
  • Rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen kalıbın tabanına tereyağı sürün. Çörek hamurunu dilimleyip yan yana olacak şekilde kalıba dizin.
  • 20 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sos için limon suyu, su ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz çöreklerin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!