Yağ Şişesi Nasıl Temizlenir?

Yağdanlığın içi nasıl temizlenir? Ağzı dar şişe nasıl temizlenir? İşte, ağzı dar olan yağ şişelerini temizlemek için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemler:
Yağ Şişesi Nasıl Temizlenir?
24 Haziran 2022, 16:21

Yağ, döküldüğü herhangi bir yerden kolayca çıkan bir madde değildir. Mutfaklarda sık sık kullanılan bu besin, genelde uzun, ince ve dar ağızlı cam şişelerde muhafaza edilir. Yağ şişeleri kullanım esnasında işimizi kolaylaştırsa da, iş temizliğe gelince zorlanmamıza neden olabilir. Tüm şişeyi yapış yapış yapan, bazen tıkanan yağlardan kurtulmak için deneyebileceğiniz yöntemleri yazımızda derledik. İşte, ağzı dar yağ şişesini temizlemek için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemler:


yağ şişesi

1) Kahve Telvesi

telve

Yağ şişesini, kahve telvesi ile kolayca temizleyebilirsiniz. Bunun için yarım çay bardağı kahve telvesini, 2 bardak su ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı huni yardımıyla şişeye aktarın. Şişenin ağzını elinizle kapatın ve güzelce çalkalayın. Telvenin pütürlü yapısı iç yüzeydeki tüm kalıntıları kısa sürede çözer. Şişenizi bol suyla duruladıktan sonra kuruması için bekletebilirsiniz. Şişe tamamen kurumadan yeni yağ koymayın.

2) Sirke

sirke

Temizliğin her alanında kullanılan sirke, yağ şişesi konusunda da yardımımıza koşuyor. 1 çay bardağı sirke ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Karışımı şişenin içine aktarın. Şişenin ağzını kapatıp çalkalayın. Eğer hala yağ kalıntıları olduğunu düşünüyorsanız, bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. İşlemin sonunda şişeyi bol suyla durulamayı unutmayın.

3) Karbonat veya Kaya Tuzu

karbonat

1 yemek kaşığı karbonat veya kaya tuzunu şişeye aktarın. Üzerine 2 bardak su ekleyip çalkalayın. Dilerseniz, yarım çay bardağı sirke de ekleyebilirsiniz.

4) Limon

limon

1 adet limonu taze taze sıkın ve 1 buçuk bardak sıcak su ile karıştırın. Karışımı yağ şişesine aktarın. Karışım, yağ şişesinin ağzına kadar gelmelidir. Bu yüzden malzemeleri artırabilirsiniz. Şişenin dış kısmını limon ile ovalayabilirsiniz. Kalıntılar çözüldükten sonra bol suyla durulayın.

5) Pirinç

pirinç

Son olarak uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri de, pirinçtir. Şişenin beşte birini dolduracak kadar pirinç ekleyin. Üzerine bulaşık deterjanı ilave edin. Şişede hafif boşluk kalacak şekilde su doldurun. Hafifçe çalkalayın. Pirinç, cam yüzeydeki kalıntıları çözdükten sonra bol suyla durulayın. İçinde pirinç kalmamasına özen gösterin.


Şunlara da göz atın;

  1. Yanmış çaydanlık nasıl temizlenir?
  2. Paslanmış bıçak nasıl temizlenir?
  3. Ocak nasıl temizlenir?
  4. Küf nasıl temizlenir?
  5. Süzgeç nasıl temizlenir?

Benzer Yazılar

Lezzet Logo