ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TUZLAR

TUZLAR

Tuzlar
Tuzlar

Vücuda gerekli birçok mineral için kararında tuz tüketimi çok önemli. Özellikle işlenmiş rafine tuzun uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmemesi üzerine, kullanım sırasında değirmenlerde çektiğimiz iri taneli tuzlar arayışına girdik. Mineral açısından oldukça zengin tuz, hem sağlıklı hem de yemeklerimizin olmazsa olmazı.

Kaya tuzu

Ülkemizde kaya tuzu Çankırı’da tuz mağaralarından elde ediliyor. Mineral bakımından oldukça zengin kaya tuzu stres üzerinde olumlu etkilere sahip. Demir, magnezyum ve kalsiyum açısından da oldukça zengindir.

Füme (İsli) tuz
Füme tuzu klasik bir tuz tadı yerine, bir tür baharat veya çeşni gibi değerlendirebiliriz. İslendirme esnasında açık kahverengi bir görünüme kavuşan füme tuz, mangal-barbekü ve ızgaradaki et yemekleri, balık ve deniz ürünleri için ideal bir çeşni.

Deniz tuzu

Deniz suyunun içinde bolca bulunan magnezyum, demir, sülfür, kalsiyum ve diğer mineraller vücutta kan dolaşımını hızlandırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, depresyona iyi geliyor, saç derisini ferahlatıyor, cildi tazeliyor.

Himalaya tuzu
Beyaz, pembe renkleriyle hoş görüntüsünün yanında kalp ve damar sağlığımız için faydalı. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu 84 mineral içeren Himalaya tuzu, hücrelerimiz tarafından kolay emiliyor. Bilinenin aksine vücutta su tutulmasına engel oluyor.

Siyah tuz
Sofralarda görmeye pek alışık olmadığımız siyah tuzda düşük sodyum bulunur ve normal tuz gibi kan basıncını yükseltmez. Ayrıca mide ekşimesi ve bağırsak gazı için popüler bir tedavi yöntemidir. Kısacası sindirim sistemini güçlendirir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.