Tavuk sosu, tavuğun lezzetini artırmak için kullanılan bir sostur. Sosun temelinde genellikle yağ, sıvı ve baharatlar bulunur. Pişirme sırasında tavukla bütünleşerek yemeğe aroma ve kıvam kazandırır.

Klasik kremalı tavuk sosu için:
- Tereyağı veya sıvı yağ
- Un (kıvam vermek için)
- Tavuk suyu veya et suyu
- Krema veya süt
- Tuz ve karabiber
- Sarımsak (isteğe bağlı)
- Soğan (isteğe bağlı)
- Limon suyu (isteğe bağlı, aroma için)
- Taze veya kuru otlar (maydanoz, kekik, biberiye vb.)

Domates bazlı tavuk sosu için:
- Zeytinyağı veya tereyağı
- Soğan ve sarımsak
- Domates sosu veya rendelenmiş domates
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Şeker (domatesin asiditesini dengelemek için)
- Kekik, fesleğen, biberiye gibi otlar
Şunlara da göz atın:
- Tavuk Terbiye Sosu Nasıl Yapılır?
- Tavuk En Güzel Nasıl Marine Edilir?
- Evde Tavuk Dönerin İçine Ne Konur?
- Tavuk Marine Sosu Nasıl Yapılır?
- Tavuk Çevirme Sosu Nasıl Hazırlanır?