Tavukları marine etmek için yoğurt, baharat ve limon suyunu karıştırın. Sosun içinde tavukları birkaç saat bekletin. Marine edilen tavuk, pişince daha aromalı ve yumuşak olur.
Yoğurdu bir kaseye alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Üzerine ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Tavuk parçalarını (göğüs, but veya kanat) bu sosun içine alın ve her tarafı sosla kaplanacak şekilde karıştırın. Tavuğu buzdolabında en az 1–2 saat, mümkünse gece boyunca marine edin. Bu sos sayesinde tavuk hem daha yumuşak olacak hem de daha lezzetli pişecektir. İsterseniz sosu biraz daha yoğun yapmak için yoğurt miktarını artırabilir veya içine biraz zencefil, hardal gibi aromalar ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın:
Tavuk En Güzel Nasıl Marine Edilir?
Evde Tavuk Dönerin İçine Ne Konur?
Tavuk Marine Sosu Nasıl Yapılır?
Tavuk Çevirme Sosu Nasıl Hazırlanır?