Süleymaniye Çorbası, hem besleyici hem de doyurucu bir Türk mutfağı klasiğidir. Kırmızı mercimek, sebzeler ve minik köftelerle hazırlanan bu çorba, hem ana yemek öncesi sofraları süsler hem de tek başına hafif bir öğün olarak tüketilebilir. Peki, Süleymaniye çorba içinde ne var? İşte detaylı malzeme listesi…

Klasik Süleymaniye Çorbası Malzemeleri
- Kırmızı mercimek
- Kuru soğan
- Patates
- Havuç
- Domates
- Kabak
- Demet ıspanak
- Sarımsak
- Un
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıcak su
Köftesi için:
- Dana kıyma
- Tuz, karabiber

Süleymaniye Çorbası Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve unlayın.
- Tencerede tereyağı ve sıvı yağ ile soğanı kavurun, sarımsağı ekleyin.
- Havuç, patates ve unu ekleyip kavurun, rendelenmiş domates ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kabakları ve köfteleri ekleyip 10 dakika pişirin, ardından ıspanakları ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Üzerine maydanoz serpip sıcak servis edin.
Şunlara da göz atın:
- Alaca Çorba İçinde Ne Var?
- Bamya Çorbası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Şehriyeli Domates Çorbası Yapmanın 6 Sırrı
- Harira Çorbası Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
- Düğün Çorbasının Püf Noktaları