Harira Çorbası Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

29 Kasım 2025, 12:32 tarihinde güncellendi.
Harira çorbası, Fas mutfağının en ünlü ve geleneksel çorbalarından biridir. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Gelin, harira çorbasının püf noktalarına birlikte göz atalım.
Harira Çorbası Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Fas mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan harira çorbası, hem besleyici, hem de doyurucudur. Baharatlı bir yapıya sahip olan çorbanın temel malzemeleri nohut, mercimek, domates, soğan, kereviz ve kişniştir. Genellikle harira çorbası yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. Ancak etsiz versiyonu da bulunur. 

Değişik çorba tarifleri, doyurucu çorba tarifleri ve yoğurtlu çorba tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo