Şef Arzu Öztürk'ten Lezzetli Yılbaşı Mezeleri

Sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen mezeler, ana yemeklerin tamamlayıcısı niteliğindedir. Yılbaşı sofralarına da çok yakışır. Şef Arzu Öztürk yılbaşı sofralarınız için birbirinden lezzetli ve pratik 3 meze tarifi hazırladı.
Şef Arzu Öztürk'ten Lezzetli Yılbaşı Mezeleri
02 Ocak 2024, 10:29

Yılbaşı sofrasında şefler gibi yemekler hazırlamak isteyenler burada mı? Bu özel günde hem çok lezzetli hem de pratik mezeler hazırlamak istiyorsanız Şef Arzu Öztürk'ün tariflerini mutlaka denemelisiniz. Arzu Şef, sizler için birbirinden lezzetli ve pratik meze tariflerini paylaştı. İşte, yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak, birbirinden leziz ve yapımı çok kolay 3 meze tarifi:

Pancarlı Humus

pancarlı humus

Malzemeler:

  1. 400 gr haşlanmış nohut
  2. 1 adet fırınlanmış pancar
  3. 1 diş sarımsak
  4. 1 adet limon suyu
  5. 1 çay bardağı zeytinyağı
  6. 1 çay bardağı tahin
  7. tuz
  8. karabiber
  9. 1 çay kaşığı kişniş ve kimyon tohumu
  10. 1,5 tatlı kaşığı kimyon

Üzeri için;

  1. Salatalık
  2. Limon suyu
  3. Zeytinyağı
  4. Çam fıstığı
  5. Acı yağ

Yapılışı: Humus için haşlanmış nohut, fırınlanmış pancar, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tahin, tuz, karabiber, kavrulmuş kişniş ve kimyon tohumu, kimyon eklenir. Malzemeler blenderdan geçirilir. Humus servis tabağına alınır. Üzeri için salatalık ince jülyen şeklinde doğranır. Limon ve zeytinyağı eklenir. Humusun üzerine yerleştirilir. Kavrulmuş çamm fıstığı da ilave edilir. kırmızı biber ile kızdırılmış zeytinyağı da eklenerek servis edilir.

Girit Ezmesi 

girit ezmesi

Malzemeler:

Pesto sos için;

  1. Fesleğen
  2. Çam fıstığı
  3. Zeytinyağı
  4. Limon suyu
  5. Karabiber

Ezme için;

  1. 1 su bardağı beyaz peynir
  2. 1 su bardağı dil peyniri
  3. 1 su bardağı kaşar peyniri
  4. 1 yemek kaşığı antep fıstığı
  5. 1 yemek kaşığı acı yağ

Yapılışı: Pesto sos için fesleğen, çam fıstığı , zeytinyağı, limon suyu ve karabiber blenderdan geçirilir. Pesto sos kenara alınır ve girit ezme için peynirler bir kapta birleştirilir. Çatal yardımı ile peynirler ezilir. Antep fıstığı ve acı yağ eklenerek karıştırılır. Pesto sos ilave edilir. Malzemeler karıştıktan sonra servis tabağına alınır. Maydanoz, antep fıstığı ve acı yağ ile servis edilir.

Balkabaklı Mücver

balkabaklı mücver

Malzemeler:

  1. 1 dilim balkabağı
  2. 1 diş sarımsak
  3. 2 adet yumurta
  4. 5-6 dal taze soğan
  5. 1 tutam maydanoz
  6. 1 tutam dereotu
  7. 1 tutam nane
  8. Tuz
  9. Karabiber
  10. Kimyon
  11. 1/2 su bardağı un

Sos için;

  1. 4 yemek kaşığı yoğurt
  2. 1 çay kaşığı kimyon
  3. 1/4 su bardağı tahin
  4. Kıyılmış ceviz
  5. 1/4 limon suyu

Yapılışı: Balkabakları rendelenir. Sarımsak rendelenerek balkabaklarına eklenir. Yumurtalar kırılır. İnce doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz ve nane eklenir. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir. Bir tutam kimyon eklenir. Harç karıştırılır. Un ilave edilir. Sıvıyağda mücver kızartılır. Sos için bütün malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır. Mücver ile birlikte servis edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Yılbaşı mezeleri
  2. Yılbaşı salataları
  3. Yılbaşı menüsü yemekleri
  4. Diyet yılbaşı menüsü
  5. Ekonomik yılbaşı mezeleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo