Adım Adım Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?

Ofis temizliği nasıl yapılır? Ofis temizliğinde nelere dikkat etmek gerekir? Ofis mutfağı nasıl düzenli tutulur? İşte, adım adım ofis temizliği:
Adım Adım Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?
04 Ocak 2023, 15:58

Temizlik söz konusu olduğunda ilk akla gelen ev olsa da, ofis temizliği de oldukça önemli bir konudur. Home office sisteminde çalışan kişiler de, evde hazırladıkları ofis ortamını sürekli olarak düzenli tutmalı ve temizlemelidir. Ofis temizliğinde bazı işlemler günlük, bazıları ise haftalık olarak yapılmalıdır. Özellikle teknolojik aletlerin temizliğine dikkat edilmesi gerekir. 

Adım Adım Ofis Temizliği

  1. Havalandırma

Günde minimum 8 saat geçirdiğimiz ofislerde, temizliğe havalandırma işlemi ile başlanmalıdır. Ortam havasının yenilenmesi ve temizlenmesi için, günde iki kez 10 dakika iç kısımlar havalandırılmalıdır. Aksi takdirde hava kirliliği nedeniyle baş ağrısı, alerji ve sinüzit gibi rahatsızlıklar görülebilir. Havalandırma delikleri temiz tutulmalıdır. Akşam üstü gelen baş ağrısı ve iç sıkılması, azalan temizlikle doğru orantılıdır. 

  1. Cam Temizliği

Hava koşullarına bağlı olarak uçuşan toz ve kirler, en çok camlarda birikir. Bu yüzden cam temizliği 2 haftada bir olacak şekilde yapılmalıdır. 

ofis temizliği

  1. Süpürme ve Toz Alma

Kapalı mekanlarda tozlar, masa, bilgisayar gibi eşyaların üzerinde birikmeye başlar. Bu yüzden haftada en az bir kez yerler süpürülmeli ve tozlar alınmalıdır. Pek kullanılmayan raflar ve masaların iç kısımları toz biriktirmeye en elverişli alanlardır. Tozlar zamanla içeri yayılarak astım ve alerji semptomlarına neden olabilir. Bu yüzden toz alma işlemini günlük olarak yapmanız daha iyi sonuçlar verir. Bilgisayar, klavye, televizyon gibi eşyalar nemli bezle silinmeli ve kurutulmalıdır.

  1. Duvar Lekeleri

Duvardaki lekeler, genellikle göz ardı edilir. Temiz ve ferah bir ortam yaratmak için, duvar lekeleri temizlenmelidir. Duvardaki kirleri çıkarırken, duvarın kendi boyasına zarar vermemek gerekir. Ilık suya eklenen bulaşık deterjanı, genellikle duvar lekeleri için yeterlidir. 

  1. Dolap ve Çekmece

Haftada bir kez dolap ve çekmecelerin içini boşaltın. Çekmecelerin içini önce nemli bezle, ardından kurutma beziyle silin ve tozlarını alın. Daha sonra eşya ve gereçlerinizi düzenli olarak yerleştirin.

  1. Lavabo

Ofiste çalışan kişi sayısına göre en çok temizlenmesi gereken yerler, lavabolardır. Lavaboların temizlik işleminden sonra bir süreliğine kapatılması ve havalandırılması gerekir.

ofis temizliği

  1. Mutfak Temizliği

Ofis mutfakları, en çabuk dağılabilen ve kirlenen yerlerin başında gelir. Bu alanlarda hijyeni sağlamak için, düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Çıkan bulaşıklar günlük olarak temizlenmeli, kahve fincanları her günün sonunda yıkanıp kaldırılmalı ve yerler silinmelidir. Mutfak lavabosu ve masası, uygun temizleyicilerle silinmelidir. 

  1. Ofis Düzeni

Ofiste yapılan temizliğin daha kalıcı olması için, ofisin içinde belli bir düzen oluşturulmalıdır. Çöp kovaları düzenli olarak boşaltılmalı, kullanılacak eşyalar masa, çekmece ve raflara yerleştirilmelidir. Çekmeceler haftalık olarak boşaltılıp temizlenip tekrar düzenli bir şekilde yerleştirilmelidir.

  1. Oda Kokusu

Özellikle yaz aylarında görülen terleme problemi ile ofiste ağır kokular oluşabilir. Bu durumda ofisi havalandırmak tek başına yeterli olmayabilir. Bu yüzden oda spreyi uygun bir alana yerleştirilmelidir. Oda kokuları sayesinde ofisin devamlı güzel kokması sağlanabilir.

Ofis temizliği düzenli olarak yapıldığı takdirde, ofis ortamı çalışmanız için daha elverişli olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Mutfak eşyaları nasıl temizlenir?
  2. Ahşap mutfak dolapları nasıl temizlenir?
  3. Kettle kireci nasıl temizlenir?
  4. Ocak nasıl temizlenir?
  5. Fırın nasıl temizlenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo