Nişastanın Topaklanmaması İçin Ne Yapılır?

Nişasta nedir, nasıl kullanılır? Nişasta neden topaklanır? Nişastanın topaklanması nasıl önlenir? İşte, nişastanın topaklanmaması için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler:
Nişastanın Topaklanmaması İçin Ne Yapılır?
27 Haziran 2022, 15:54

Nişasta, sütlaç, muhallebi gibi sütlü tatlıların içinde sık sık kullanılan bir malzemedir. Ancak tatlıya eklendiğinde topaklanarak tatlının kıvamını bozabilir. Bu da istediğimiz gibi leziz tatlılar yapmamızı engelleyen bir durumdur. Birçok kişinin yaşadığı bu sorunu gidermek için bilmeniz gereken püf noktalarını sizler için derledik. İşte, nişastanın topaklanmaması için yapmanız gerekenler.


  1. Öncelikle kabın içine ilk olarak nişastayı ekleyin ve üzerine diğer kuru malzemeleri ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra sıvı malzemeleri ekleyin. 
  2. Nişastayı hiçbir zaman doğrudan dökmeyin. Yavaş yavaş dökmeye özen gösterin.
  3. Nişastayı sonradan eklemeniz gerekiyorsa, kaynayan sütten bir miktar kaseye alın. Nişastayı eleyerek kasenin içerisine ekleyin ve tel yardımıyla karıştırın. Ardından tatlıya ekleyerek güzelce karıştırın. 
  4. Nişastayı doğrudan tatlıya ekleyecekseniz tamamen dibe çökmesini de bekleyebilirsiniz. Dibe çöktükten sonra dikkatlice karıştırarak açabilirsiniz. 
  5. Nişastanın topaklanmasını önlemek için, sıvı malzemelerin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına özen gösterin.
  6.  Nişastayı her zaman azar azar olacak şekilde ilave edin. Tamamını bir anda dökmeniz, kıvamın bozulmasına yol açabilir. 


nişasta

Nişasta Nerelerde Kullanılır?

Nişasta, muhallebi, kurabiye, baklava, sos ve jöle gibi birçok tarifte kullanılır. Kurabiyelerin ağızda dağılmasını, sosların daha kıvamlı olmasını, muhallebilerin parlak görünmesini sağlar. Pirinç, buğday ve mısır nişastası en çok tercih edilen çeşitler arasındadır. İçinde nişasta kullanılan hamur işleri daha fazla dayanıklıdır. Pirinç ve buğday nişastası daha çok sütlü tatlılarda, mısır nişastası ise genelde tuzlu hamur işlerinde kullanılır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Unun topaklanması nasıl önlenir?
  2. Kabartma tozu mu karbonat mı?
  3. Börek hazırlarken yapılan hatalar
  4. Sert hamur nasıl yumuşatılır?
  5. Bayat ekmek nasıl yumuşatılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo