Mutfakta Rahatlıkla Yetiştirebileceğiniz 13 Bitki

Mutfakta hangi bitkiler yetişir? Nemli mutfaklar için hangi çiçekler tercih edilebilir? İşte, mutfağınızda gönül rahatlığıyla yetiştirebileceğiniz birbirinden güzel 13 farklı bitki:
Mutfakta Rahatlıkla Yetiştirebileceğiniz 13 Bitki
24 Nisan 2024, 22:36

Evde en çok vakit geçirilen alanlardan biri olan mutfaklar, bazı dekorasyon fikirleri ile daha güzel bir yere dönüşebilir. Siz de mutfağınızda kolayca yetiştirebileceğiniz bitkiler arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, mutfakta gönül rahatlığıyla yetiştirebileceğiniz 13 bitki:

  1. Kurdele Çiçeği


En yaygın iç mekan bitkilerinden biridir. Raflarda ve askılarda yetiştirilebilir. Bakımı çok kolay olduğu için, kendi başlarına çoğalabilirler. Parlak ve dolaylı ışığa ihtiyaç duyarlar. 

  1. Areka Palmiyesi


Areka palmiyesi, geniş mutfakları renklendirecek en güzel bitkilerden biridir. Sıcak havaya dayanıklı olduğu için, nemli ortamlarda yaşayabilirler.

  1. Aloe Vera


Kuru, sıcak ve güneşli alanları seven aloe vera, minimum suya ve bol miktarda güneşe ihtiyaç duyar. Bu yüzden ışık alabileceği pencerelerin yakına yerleştirmeniz daha iyi sonuçlar verir. 

  1. Begonya


Nem seven bir bitki olan begonya, renkli çiçekleri ile mutfağınızı güzelleştirir. Kışın sulaması daha seyrek periyotlarda yapılmalıdır. Sulama işlemi için, dinlendirilmiş su kullanılması önerilir.

  1. Çin Para Bitkisi


Sıcak ve güneşli mutfaklar için idealdir. Parlak ve dolaylı ışığa ihtiyaç duyar. Bu yüzden mutfağın en çok ışık alan penceresine yerleştirmeniz gerekir. Yaprakları kıvrılmaya başlarsa, bu durum bitkinin yeterince ışık almadığının göstergesidir.

  1. Sarmaşık


Salon sarmaşığı, dayanıklı ve kolay büyüyen bir bitkidir. Farklı renkleri vardır. Mutfağın havasındaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Uzun bir dolabın veya rafın üzerine dolayarak mutfağınızı daha dekoratif bir hale getirebilirsiniz.

  1. Devetabanı


Zengin karışımlı toprakları seven devetabanı bitkisi, yarı gölge alanlardan hoşlanır. Ilık ortamları sever. Kışın en fazla 15 dereceye kadar dayanabilir. Yaz aylarında bolca sulamak ve yapraklarına su püskürtmek gerekir. 

  1. Umut Çiçeği


Mutfakta yetişen umut çiçeğinin yaprakları açık yeşil ve koyu yeşil arasında değişir. Etli yaprakları nem depolar.

  1. Zeze Çiçeği


Zeze çiçeği, dolaylı ışık içeren loş odalardan, gölgeli alanlara kadar uyum sağlayabilir. Susuzluğa dayanıklıdır. 

  1. Difenbahya


Az bakım gerektiren ve sağlıkla gelişen bitkilerden biridir. Çiçekleri yoktur ve nemli ortamları çok sever. Bulunduğu ortamın en az 15 derece olması gerekir.

  1. Tesbih Çiçeği


İnci tanesi olarak da bilinir, zarif ve sevimli bir bitkidir. Asılabilen bir bitki olduğu için taneleri aşağı doğru uzayabilir. Yüksek bir raf veya asılı sepetlerin içerisine yerleştirilebilir.

  1. Sukulent


Senmli ortamı sever. Mutfak az ışık alsa bile rahatlıkla yetiştirilebilir. Bakımı kolaydır.

  1. Hava Bitkisi


Parlak ve güneşli pencere pervazlarında yetiştirilebilir. Mutfağın sıcak noktalarından birinde tutulabilir. Dolaylı ışığa sahip olduğu sürece yaşar.


Şunlara da göz atın;

  1. Yıldız çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  2. Evde çilek nasıl yetiştirilir?
  3. Papatya nasıl yetiştirilir?
  4. Böcekleri uzak tutan bitkiler
  5. Menekşe bakımı nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo